Sign In
faceboook twitter instagram rss

Berita

Dukung Transformasi Digital

MENTERI Sumber-Sumber Utama dan Pelancongan bersama Menteri Pengangkutan dan Infokomunikasi meninjau booth pameran daripada Talian Darussalam 123
BERAKAS, Khamis, 17 Jun. - Acara Brunei Mid-Year Conference and Exhibition (MYCE) 2021 diteruskan lagi pada minggu ketiga dengan Pameran Minggu Teknologi Digital yang membawa tema ‘Negara Pintar melalui Transformasi Digital’ selaras dengan visi Pelan Induk Ekonomi Digital 2025.  

Transformasi digital dorong pertumbuhan sosioekonomi

LEGCO 2021
BANDAR SERI BEGAWAN, 23 MAC – Bagi mendukung tema belanjawan pada tahun ini iaitu ‘Ke Arah Pembangunan Sosioekonomi yang Resilien’, beberapa inisiatif yang dilaksanakan oleh Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) dipandu oleh tiga dasar strategik utama yang telah dilancarkan pada tahun 2020 iaitu Pelan Induk Ekonomi Digital 2025 di bawah Majlis Ekonomi Digital, Pelan Strategik MTIC 2025 dan Pelan Strategik Keselamatan Jalan Raya bagi Negara Brunei Darussalam 2025.

Ahli-ahli MMN lawat EGNC

Ahli-ahli MMN diberikan penerangan mengenai pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan oleh Pusat Kebangsaan E-Kerajaan (EGNC) semasa lawatan kerja tersebut, kelmarin.
BANDAR SERI BEGAWAN, 14 DIS – Dengan matlamat untuk melihat lebih dekat lagi perkhidmatan yang ditawarkan oleh Pusat Kebangsaan E-Kerajaan (EGNC), rombongan ahli Majlis Mesyuarat Negara (MMN) telah mengadakan lawatan kerja ke pusat berkenaan di Bandar Seri Begawan, hari ini.

Tinjau peranan, perkhidmatan EGNC

LAWATAN kerja Yang Berhormat Ahli-Ahli MMN ke EGNC bertujuan adalah untuk melihat dengan lebih dekat lagi perkhidmatan-perkhidmatan yang ditawarkan oleh pusat berkenaan sebagai persediaan bagi Sesi Muzakarah Yang Berhormat Ahli-Ahli MMN dengan Kementerian
GADONG, Isnin, 14 Disember. - Rombongan Ahli-ahli Majlis Mesyuarat Negara (MMN) mengadakan Lawatan Kerja ke Pusat Kebangsaan E-Kerajaan (E-Government National Centre-EGNC), hari ini, di sini.

MTIC memperingati Maulidur Rasul

YANG Berhormat Menteri Pengangkutan dan Infokomunikasi semasa hadir pada Majlis Sambutan Maulud Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam bagi Tahun 1442 Hijrah / 2020 Masihi tersebut.
BANDAR SERI BEGAWAN, Khamis, 11 November. - Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi juga jabatan-jabatan di bawahnya dan pihak-pihak berkuasa mengadakan Majlis Sambutan Maulud Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam bagi Tahun 1442 Hijrah / 2020 Masihi, di Dewan Amar Pahlawan, Bangunan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC), di sini.
1 - 5 Next