Skip Ribbon Commands
Skip to main content

A Brunei Darussalam Government Website

Skin Color

Font Type

  • abc
  • abc
  • abc

Font Size

13 Mar 2024

‚ÄčKementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) dan Jabatan-Jabatan serta Agensi-Agensi Pihak Berkuasa Di Bawahnya telah mengadakan Majlis Pembukaan Tadarus Al-Quran sempena bulan Ramadan tahun 1445 Hijrah/2024 Masihi, bertempat di Surau Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei (LTAB), pada hari ini. Majlis telah dikelolakan oleh Pusat Kebangsaan E-Kerajaan.

Majlis didahului dengan sembahyang fardhu Zohor berjemaah yang diimamkan oleh Yang Mulia Imam Awang Haji Mohammad Ashraf bin Haji Bujang, Imam Surau LTAB. Majlis kemudiannya diteruskan dengan bacaan Surah Al-Fatihah yang dipimpin oleh Yang Mulia Haji Hairul Mohd Daud bin Haji Abdul Karim, Pemangku Setiausaha Tetap di Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi (MTIC) dan disusuli dengan bacaan ayat-ayat Al-Quran, dan diakhiri dengan bacaan Doa Selamat.

Turut hadir di majlis tersebut ialah Timbalan Setiausaha Tetap (Pengangkutan), ketua-ketua eksekutif, ketua-ketua jabatan, pegawai-pegawai kanan dan kakitangan kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi dan jabatan-jabatan serta agensi-agensi pihak berkuasa di bawahnya.

Contact Us With
Last Updated Since
July 3, 2024